Doom η επιστροφή των 90’s

 

 

Doom review1

 Doom – Review 

peop2 Eleni Volikaki

2black-white-android-calendar 18 Μαϊού 2016

2list Game Reviews

 

To DOOM κυκλοφόρησε στις 13 Μαΐου για PC, PlayStation 4 και Xbox One. Ο θρύλος της βιομηχανίας των video games επέστρεψε μετά από 12 χρόνια από την κυκλοφορία του Doom 3 το 2004. Το νέο DOOM αναπτύχθηκε από την id Software και δημοσιεύθηκε από την Bethesda Softworks, περιλαμβάνει 3 modes single player campaign, multiplayer και Snap Map . Το gameplay του τίτλου είναι κλασικά first-person shooter (FPS) με πολύ δόση βίας και βασίζεται σε old-school ταχύτατους ρυθμούς, ενώ το multiplayer είναι arena-based.

Doom review2

    Gameplay                                                                                                         

Single-player

Στο single-player mode ο παίκτης έρχεται αντιμέτωπος με αιμοδιψείς δαίμονες, έχει μεγάλα όπλα και κινείται πολύ γρήγορα. Το παιχνίδι διαθέτει μια μεγάλη γκάμα όπλων με αρκετά upgrades, τα οποία μπορούν να συλλεχθούν και να εναλλάσσονται από τον παίκτη άμεσα μέσω ενός εύχρηστου μενού καθ’ όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού. Χαρακτηριστικά είναι τα όπλα, όπως το σούπερ κυνηγετικό όπλο BFG 9000 και melee όπλα όπως το αλυσοπρίονο, το οποίο μπορεί να κόψει τους εχθρούς στη μέση. Πολλοί εχθροί από τα πρωτότυπα παιχνίδια, όπως οι Revenant, Mancubus και Cyberdemon έχουν επανασχεδιαστεί. Καθώς το σύστημα μάχης του παιχνιδιού δίνει έμφαση στην ορμή και την ταχύτητα, το παιχνίδι επιτρέπει στους παίκτες να εκτελέσουν κινήσεις όπως ένα διπλό άλμα. Χαρακτηριστικό είναι και το σύστημα μάχης γνωστό ως «push forward combat», το οποία αποθαρρύνει τους παίκτες για κάλυψη πίσω από εμπόδια ή ανάπαυση για την ανάκτηση του Health τους. Οι παίκτες συλλέγουν pick-ups για Health και Armor που βρίσκονται διάσπαρτα σε όλα τα επίπεδα ή σκοτώνουν εχθρούς για Health Regain. Τα «Glory Kills» είναι ένα νέο σύστημα εκτέλεσης παρόμοιο με εκείνο του Brutal Doom PWAD. Όταν θα έχει γίνει αρκετό Damage σε έναν εχθρό, το παιχνίδι τον τονίζει με πορτοκαλί ‘highlight’ και έτσι ο παίκτης θα μπορεί με μια κίνηση σε μάχη σώμα με σώμα να τον εξολοθρεύει ακαριαία. Η id Software δήλωσε ότι το campaign θα είναι περισσότερο από 13 ώρες και με 5 επίπεδα δυσκολίας. Τα τρία πρώτα επίπεδα I’m too young to die, Hurt me plenty και Ultra-Violence, είναι πολύ καλά ισορροπημένα για να καλύψουν παίκτες διαφόρων ικανοτήτων. Οι πιο γενναίοι έχουν την δυνατότητα να ξεκλειδώσουν τα Nightmare και «Ultra-Nightmare» το οποίο είναι όπως το Nightmare απλά θα έχει permadeath δηλαδή μόνο μία ζωή και καθόλου saves και checkpoints που σημαίνει ότι εάν πεθάνει ο παίκτης στο παιχνίδι, γυρίζει πάλι στην αρχή και το μόνο που θα έχει απομείνει για να δείξει ότι υπήρχε, είναι το κράνος στο σημείο του θανάτου του!!

Doom review3

Multiplayer

Κατά την έναρξη, το παιχνίδι διαθέτει εννέα χάρτες. Υπάρχουν πολλά multiplayer modes όπως το παραδοσιακό Team Deathmatch με επιλογές όπως Domination, Warpath, Soul Harvest, Clan Arena και Freeze Tag με 6 διαφορετικούς τρόπους βαθμολόγησης. Οι παίκτες μπορούν επίσης να χρησιμοποιήσουν power-ups και teleporters καθώς επίσης και ένα χαρακτηριστικό powerup, το πεντάγραμμο και να μεταμορφωθούν σε έναν από τους δαίμονες που εμφανίζονται στο παιχνίδι. To multiplayer είναι αρκετά πρωτότυπο με τηλεμεταφορείς, πλατφόρμες αντιβαρύτητας και ζώνες ελέγχου ενώ συγκρίνεται άνετα με το Quake 3 Arena.

Doom review4

Doom review5

  SnapMap (Map Editor)                                                                                       

Το πρόγραμμα επεξεργασίας χάρτη στο παιχνίδι σχεδιάστηκε για να είναι εξίσου ισχυρό και εύκολο στη χρήση. Το SnapMap επιτρέπει στους παίκτες να δημιουργούν και να επεξεργάζονται χάρτες single player, co-op, ή death match με την δική τους δομή και λογική και να τα μοιράζονται με άλλους παίκτες.

Doom review6

Doom review7

  Σύνοψη                                                                                                               

Η id Software, πήρε σαφώς τον χρόνο για να γυρίσει πίσω στις ρίζες των κλασικών παιχνιδιών DOOM και να μελετήσει τι ήταν αυτό που τα έκανε τόσο πρωτότυπα. Το παιχνίδι φαίνεται απλά εκπληκτικό. Το περιβάλλον είναι πολύ καλά δομημένο, τα textures είναι πλούσια και με λεπτομέρεια, τα ειδικά εφέ όπως φωτιά και εκρήξεις είναι πρώτης τάξεως. Ακόμα και απλά πράγματα, όπως τα σχέδια στις πόρτες και στις σκάλες είναι όλα φτιαγμένα σύμφωνα με το αρχικό παιχνίδι. Η κίνηση είναι απίστευτα γρήγορη με πολύ δράση, τα επίπεδα είναι σαν λαβύρινθοι γεμάτοι μυστικά και ο μηχανισμός μάχης ενθαρρύνει τον παίκτη να αντιμετωπίζει τους δαίμονες face to face.
Οι πρώτες κριτικές από χρήστες και reviewers αναφέρουν:

Θετικά
⦁ Το παιχνίδι είναι πολύ όμορφο οπτικά με ωραίο art direction, ειδικά στην Κόλαση.
⦁ Η μουσική είναι πολύ τονωτική και ταιριάζει με την ατμόσφαιρα του game.
⦁ Οι μεγάλοι χάρτες έχουν δυνατότητες για εξερεύνηση και αρκετά collectibles.
⦁ Έχει γίνει καλή προσπάθεια στην ιστορία του παιχνιδιού με αρκετή δράση σε όλη τη διάρκειά του χωρίς περιττά cut-scenes και διαλόγους.
⦁ Ο βασικός χαρακτήρας εξελίσσεται όπως σε ένα παιχνίδι RPG.
⦁ Τα όπλα στο σύνολό τους έχουν καλή αίσθηση.
⦁ Έχει δοθεί μεγάλη έμφαση στις κινήσεις Finisher «Glory Kills»

Αρνητικά
⦁ Ο ρυθμός είναι λίγο περίεργος με κάποια επίπεδα να έχουν ατελείωτες ορδές δαιμόνων.
⦁ H AI θα μπορούσε να είναι καλύτερη.
⦁ Κάποιοι αναφέρουν πως υπάρχουν μερικά προβλήματα στο multiplayer mode.

Doom review8

  Πλοκή                                                                                                                  

Το Doom ξεκινάει στην ερευνητική εγκατάσταση Union Aerospace Corporation (UAC) στον Άρη. Υπό την καθοδήγηση του διαχειριστή της εγκατάστασης Dr. Samuel Hayden, ο οποίος μετέφερε την συνείδησή του σε ένα ανδροειδές αφού είχε διαγνωστεί με ανεγχείρητο καρκίνο του εγκεφάλου, η UAC ήταν σε θέση να διοχετεύσει την ενέργεια από την κόλαση σε μια ανανεώσιμη πηγή ενέργειας που ονομάζεται Argent Energy, επιλύοντας μια ενεργειακή κρίση στη Γη. Αυτό επιτεύχθηκε με την κατασκευή ενός Argent Tower, το οποίο όχι μόνο εκμεταλλεύεται την ενέργεια, αλλά χρησιμεύει επίσης ως πύλη απευθείας προς την κόλαση. Ο Hayden έχει ήδη χρησιμοποιήσει την πύλη για αποστολές στην κόλαση για να συλλάβει δαίμονες και να εκτελέσει πειράματα.
Η ιστορία του Doom ξεκινάει με τον παίκτη – αναφέρεται ως Doom Marine – να αναδύεται αλυσοδεμένος μέσα από μία σαρκοφάγο, όπου βρισκόταν φυλακισμένος. Στο παιχνίδι μέσα από στοιχεία και ενδείξεις υπάρχει ο υπαινιγμός ότι ο Marine ήταν ένα ισχυρός, αλλά διανοητικά ασταθής πολεμιστής όπου στο παρελθόν νίκησε και βγήκε μια φορά απο κόλαση πριν τελικά φυλακιστεί στη σαρκοφάγο. Βρίσκοντας τον εαυτό του ήδη στη μέση μιας δαιμονικής εισβολής στην εγκατάσταση UAC στον Άρη, απελευθερώνεται αμέσως και μέσα σε δευτερόλεπτα αρχίζει να φυτεύει σφαίρες στα κεφάλια των δαιμονισμένων ερευνητών που του επιτίθενται, προσπαθώντας να βρει την πηγή της εισβολής και να την σταματήσει, με την απρόθυμη βοήθεια του επικεφαλή ερευνητή της UAC, Dr. Samuel Hayden. Γρήγορα ανακαλύπτει ότι μία ερευνήτρια, η Olivia Pierce έχει πρόθεση να εξαπολύσει δαιμονικές στρατιές από την πύλη και την καταδιώκει ως την κορυφή του πύργου Argent. Εκεί στριμώχνει την Pierce η οποία πέφτει μέσα σε έναν ενεργειακό φάρο και ανοίγει μια πύλη που τηλεμεταφέρει τον Doom Marine στην κόλαση. Στη συνέχεια πρέπει να βρει μια αντίστοιχη πύλη εξόδου για να δραπετεύσει πίσω στον Άρη. Η συνέχεια… in game!!!

Doom review9

Βαθμολογία SixOffline: 9

 

Εδώ μπορείτε να δείτε τα :

DOOM Launch Trailer

Exclusive DOOM Gameplay

 Posted by at 1:17 μμ